E-mail: admin@tro.dk
Dato for offentliggørelse
03 Jan 2015 00:35

Eksisterer Gud? Skabte Gud alt der findes?

En student svarede frimodigt "Ja det gjorde han!" "Gud skabte alting?" spurgte professoren. "Ja" svarede studenten." Professoren svarede," Hvis Gud skabte alting, da har han også skabt ondskab, siden ondskab findes. Ud fra det princip, at det vi skaber definerer det vi er, kan vi da konkludere at Gud er ondskab." Professoren var godt tilfreds med sig selv og pralede til de studerende, at han endnu engang havde bevist, at den kristne tro er en myte.

En anden student løftede hånden og sagde, "må jeg have lov at stille et spørgsmål Professor?" "Selvfølgelig", svarede professoren. Studenten stod op og spurgte, " Professor eksisterer kulde?" Professoren svarede "selvfølgelig gør den det. Har du aldrig været kold?" De andre studerende fnisede af den unge mands spørgsmål. Den unge mand svarede, "faktisk eksisterer kulde ikke. Ifølge fysikkens love er hvad vi betegner som kulde I virkeligheden fravær af varme. Ting er kun egnede til et studie, når det har eller transmitterer energi. Varme er det der gør, at kroppe eller materie har eller kan overføre energi. Det absolutte nulpunkt er det totale fravær af varme. Kulde eksisterer ikke. Vi har skabt dette ord for at forklare hvad vi føler når der ikke er varme."

Studenten fortsatte, "Professor, eksisterer mørke?" Professoren svarede, "Selvfølgelig gør det det." "De tager endnu engang fejl" svarede studenten. 'Mørke er I virkeligheden fravær af lys. Vi kan studere lys men ikke mørke. Vi kan faktisk bruge Newtons prisme til at bryde lyset til mange farver og studere de forskellige bølgelængder af hver enkelt farve. Man kan ikke måle mørke. En enkelt lysstråle kan bryde ind I en verden af mørke og oplyse den. Hvordan kan man vide hvor mørkt der er på et udvalgt sted? Det kan man ved, at måle den mænge lys der er tilstede! Er det ikke rigtigt? Mørke er en term brugt af mennesker til at beskrive fraværet af lys."

Til sidst spurgte den unge mand professoren. "Eksisterer ondskab?" Professoren svarede nu tøvende "selvfølgelig, som jeg allerede har sagt. Vi ser det hver dag. Det findes i det daglige eksempel af menneskets umenneskelighed mod mennesket. Det findes i den mængde af kriminalitet og vold vi ser alle steder i verden. Disse manifestationer er intet foruden ondskab."

Til dette svarede studenten, "Ondskab eksisterer ikke, I det mindste ikke af sig selv. Ondskab er helt enkelt fravær af Gud. Det er ligesom mørke og kulde et ord man har skabt for at beskrive et fravær af Gud.

Gud skabte ikke ondskab.

Ondskab er et resultat af det der sker, når mennesket ikke har Guds kærlighed tilstede i sit hjerte. Det er ligesom kulden der kommer når der ikke er varme og mørket der kommer når der ikke er lys."

Ingen husker mere professorens navn, men vi har alle hørt om studenten. Hans navn var Albert Einstein.