E-mail: admin@tro.dk
Dato for offentliggørelse
12 Aug 2014 22:06
Forfatter
Lars Hyldgård

Slip kontrollen - lad Gud styre!

Picture

At give slip - for at vinde LIVET

Af Lars Hyldgård 

Vi er vant til at forsikre os, skrabe til os og sikre vore rettigheder på alle måder. For tænk hvis vi gik glip af nogle fordele eller 
noget, som vi havde ret til! Dette er typisk for os danskere, der lever i et såkaldt velfærdssamfund. Vi opfører os, som om vi selv havde bestilt vores egen eksistens, og som om vi var herrer over liv og død. Men sandheden er, at vi har fået livet som en gave. Og det er Gud, der er livets opretholder!

Som ægtepar har vi valgt at stole på Gud. Vi har prøvet ikke at have mere mad i skabene og heller ingen penge. Susanne bad til Gud om at fylde vores skabe, og kort efter kommer der en fremmed mand ind ad døren med 6 fyldte Aldi-kurve - og bogstaveligt talt fylder han vores skabe og køleskabet op med mad. Jo, Gud gør virkelig mirakler i dag. 

Hvordan kan jeg komme til at opleve Guds mirakler? 
Det handler først og fremmest om at finde Guds opskrift på mirakler. 
Ikke din egen.

Jesus sagde, at hvis vi er villige til at give slip på vores liv (vores frygtsomme selv-opretholdelse), så vil vi få hans liv!

Du kan indvende:
"Man kan da ikke bare give slip på sit eget liv...?"

Jo, med Guds hjælp. Hvis du er overbevist om, at Gud virkelig er med dig, kan du træde ud på et ord, som Helligånden har levendegjort i dit hjerte. En tillid ligesom bungy-jumperen, der stoler på, at elastikken holder. Firmaet har sagt, at elastikken holder. Denne tillid er troens hemmelighed, som vi ser i tillidsfulde børn, der hopper ned i en fars eller mors arme fra et legetårn. Den samme tillid kan vi have til Jesus. Den kommer af at være sammen med ham, lytte til hans ord og begynde at tage nogle skridt i tro. Han vil aldrig svigte dem, som overgiver sig til ham. Det er sådanne mennesker, der kommer til at opleve de vildeste ting med Gud, og som i tillid og tro overvinder frygten - helt ind til den inderste fiber.

Jesus har lovet: 
"Alle, som har forladt deres hjem, brødre, søstre, far, mor, børn eller deres job for at følge mig og forkynde mit budskab, skal få det 100 gange igen nu her i det jordiske liv: nye hjem, nye brødre, søstre, mødre, børn og nyt arbejde - men også forfølgelser. Desuden får de det evige liv i den kommende verden." (Markus-evangeliet kap. 10:29-30)

Når Jesus udfordrer os til at følge ham - så er det den stærkeste form for liv og mening, han tilbyder os!

Da Jesus gik gik rundt i Israel, udfordrede han mennesker til at forlade deres komfort-zone for at følge efter ham. Menneskets problem (synden) reagerer dog på, at efterfølgelsen af Jesus umiddelbart virker så risikabel. Og det er rigtigt, at TRO menneskeligt set ofte indeholder en RISIKO. Satan hvisker dig i øret: "Det går aldrig!" Men Jesus hvisker i det andet øre: "Stol på mig!" 

Jesus udfordrer os faktisk til at være villige til at give afkald på alt vores eget - for at vi kan være hans disciple! Går det an i Danmark i dag? JA! Og Gud har garanteret, at det vil bringe os sand lykke både nu i dette liv og i evigheden. 

Det kan til tider være ligesom et frø, der bliver lagt i jorden. 
Noget må dø, for at livet kan blive multipliceret. 

Hvis Gud beder os om, at give afkald på noget, så er det, fordi han har noget endnu bedre til os.

Dette princip har jeg afprøvet - pt. gennem 15 år:
    • Jeg gav afkald på selv at bestemme, hvad jeg skulle bruge resten af mit liv på! Og hvad har jeg så fået ud af det? At mit liv til i dag har været et eventyr: At opleve Guds tydelige ledelse, overraskes af hans befriende nærvær, få overnaturlig kraft til at forkynde om Jesus, økonomiske mirakler, helbredelser og udfrielser i  Jesu navn og verdens bedste arbejdsgiver.

    • Jeg gav afkald på en masse tid med nogle enkelte personer, fordi de påvirkede mit åndelige liv dårligt, og fordi jeg ville tættere på Gud.  Jeg har nu i mange år været  velsignet med de mest fantastiske venskaber - langt bedre, end jeg dengang kunne forestille mig.

    • Jeg gav afkald på at finde en kæreste og blive gift, hvis det var Guds plan for mig. Det var det dog ikke - for han talte både til min hustru og mig om, at han havde bestemt os for hinanden. (Hun havde også sagt til Gud, at  hun var villig til ikke at blive gift, hvis det var Guds plan) Han ledte os sammen på en stærk og overnaturlig måde, hvilket endnu i dag, 12 år efter, er en stor styrke for os. Og det er virkelig godt at være gift med én, som Gud har ledt ledt dig til.

  • Mit liv er blevet 1000 gange mere velsignet, lykkeligt, udfordrende og spændende, fordi jeg nærmest snublede over en himmelsk nøgle: At være villig til give afkald på mit "eget" liv - for at følge Jesus! Det er dirrende spændende - og det rammer livsnerven i alt! Det rammer Gud og kobler dig op på den kærlighed, der holder planeterne og galakserne i sine baner!

Så slip kontrollen - og lad Gud styre dig ind i et liv fyldt med mirakler!

Afgørende budskab

Det er afgørende, at du vælger at følge Jesus, ja, det er faktisk langt mere betydningsfuldt, end om du får en bestemt uddannelse, en kæreste, et drømmejob eller hvor gammel, du bliver! Hvis Bibelens budskab er sandt, skal vi alle en dag stå til ansvar for vores liv, og da vil der være en ubeskrivelig løn for alle dem, der i dette liv valgte Jesus frem for alt andet! Dette kan du læse om mange steder i Det Nye Testamente.
Emner
Omvendelse