E-mail: admin@tro.dk

Dato for offentliggørelse
15 Nov 2013 23:33
Forfatter
David Wilkerson

Jesus tjente en stor menneskemænge, da disse begyndte at blive sultne. Han tog sin discipel Filip til side og stillede ham et vigtigt spørgsmål: "Hvor skal vi købe brød, så disse folk kan få noget at spise? Men det sagde han for at sætte ham på prøve, for selv vidste han, hvad han ville gøre." (Johs. Ev. 6, 5-6).

Jesus sagde, "Filip, disse tusindvis af mennesker er sultne. Sig mig, hvordan skal vi bespise dem? Hvad tænker du vi skal gøre?" Hvilken ubeskrivelig kærlighedshandling fra Kristus. Han vidste hele tiden hvad han ville gøre; det fortæller disse vers os. Men han ville prøve at lære Filip noget vigtigt. Og det som han ønskede at lære fra sig, har stor betydning for os i dag.

Lige nu vakler verden på afgrundens rand som det ikke er set på noget andet tidspunkt i historien. Den nuværende uro kommer på et tidspunkt hvor kristne alle vegne står overfor prøvelser som aldrig før. Mange sidder oppe den halve nat for at prøve at løse sine problemer: "Måske dette vil virke - nej, nej. Måske dette vil løse det - nej, det vil heller ikke fungere. Hvad skal jeg gøre?"

Da Jesus stillede sit spørgsmål til Filip, havde disciplene ikke kun et brød-problem. De havde et bageri-problem, et pengeproblem, et distributionsproblem, et transportproblem, et tidsproblem. Til sammen havde de problemer af en dimension de ikke kunne forestille sig. Deres situation var absolut umulig.

Kære ven. Tænk over dette: Midt i din umulige situation kommer Jesus til dig og spørger, "Hvad vil du gøre ved det?" Han ved præcis hvad han vil gøre. Han har en plan. Men han vil også vide om du, hans tjener, vil imødegå dine vanskeligheder.

Det korrekte svar fra Filip ville have været: "Jesus, du er Gud. Intet er umuligt for dig. Så jeg giver dette problem til dig lige nu. Det er ikke længere mit, men dit."

Mere end noget andet ønskede Jesu at Filip skulle huske de ord han allerede havde talt til ham om Guds trofasthed. Jeg tror, at Kristus ønsker det samme for sit folk i dag. Han har givet os kraftfulde ord til trøst og håb i krisetider. Vi skal minde os selv om disse sandheder når vi står overfor problemer.

Dokumenttype
Forkyndelse