E-mail: admin@tro.dk

Dato for offentliggørelse
13 Nov 2013 01:10
Forfatter
David Wilkerson

Vort liv blev reddet som fuglen fra fuglefængernes fælde. Fælden blev knust, og vi blev reddet. Vi har vor hjælp i Herrens navn, himlens og jordens skaber. (Salme 124, 6-8).

I Salme 124 læser vi om fuglefængerne og deres fælder (snarer). Du har hørt om fuglefængere. De var professionelle fuglefængere før skydevåbenenes tid. De fangede fugle ved at sprede net ud over jorden og sætte det fast til en snare.

Fuglefængerne ville sprede lidt korn på jorden i nærheden af fælden, og når fuglene åd af kornet ville snaren stramme til og nettet ville fange fuglen.

På bibelsk tid var det ofte sådan at en fuglefænger ville sy øjenlågene fast på de fangede fugle og sætte dem i bur. På den måde ville fuglenes skrig tiltrække store flokke af andre fugle.

Lyden af fuglens fortvivlelse pirrede de andre fugles nysgerrighed, og når de kom for at undersøge sagen, blev de også fanget.

Fuglefængerne fik deres udkomme fra de fangede fugle på forskellige måder. Nogle solgte fuglene til mennesker, som ønskede dem som kæledyr. Andre solgte dem til at blive brugt til ofringer, især duer. Men nogle fuglefængere solgte de mindre fugle til de fattige, som brugte dem til mad. I disse tilfælde blev fuglene fortæret.

Mange steder i Bibelen bliver vores sjæl sammenligne med en fugl: " Vort liv blev reddet som fuglen fra fuglefængernes fælde. Fælden blev knust, og vi blev reddet." (Salme 124, 7). “Mit ejendomsfolk er blevet hyæners bytte, rovfugle flokkes om det...." (Jer. 12, 9).

Dokumenttype
Forkyndelse