E-mail: admin@tro.dk

Dato for offentliggørelse
13 Nov 2013 00:57
Forfatter
David Wilkerson

En ung pastor ringede til mig for nogen tid siden. Han var parat til at droppe sin tjeneste. Herren havde brugt denne mand på en vidunderlig måde. Men nu var han modløs - følte sig værdiløs og uanvendelig - følte at Gud slet ikke kunne bruge ham i det hele taget.

Ser du, han og hans kone havde haft en masse ægteskabelige problemer. De havde skændtes meget - og det var hele tiden blevet værre. Han sagde, at han havde bedt i månedsvis om, at deres forhold ville blive bedre, men det var bare blevet værre. Han fortalte, at han havde brugt mere tid på at bede om dette end noget som helst andet i sit liv og sin tjeneste.

Så skete det en sen aften, efter et heftigt skænderi med sin kone, at han gik sin vej. Med det samme lod han sin vrede gå ud over Gud. "Hvorfor vil du ikke hjælpe os, Herre?" græd han.

I sin vrede og fortvivlelse faldt han tilbage til gamle vaner, som han var blevet udfriet fra - alkohol. Han sagde, "Jeg gik fuldstændig fra snøvsen. Jeg gik ud og begyndte at drikke." Han kom halvfuld hjem ud på de små timer. Hans kone gik i panik, da hun så ham på den måde. Pludselig så det ud som om deres værste mareridt var blevet en håbløs virkelighed.

I stedet for at angre denne drukepisode, gjorde denne unge mand som Adam gjorde i Edens Have. Han gemte sig for Gud! Han sagde til sin kone, "Det er håbløst. Jeg kan lige så godt forlade tjenesten og få et job på en olieplatform. Jeg kan ikke se dig, eller nogen andre i øjnene efter dette."

Da han ringede til mig var han fortvivlet. Han sagde, "Bror David, jeg har lyst til at kvitte det hele. Jeg kan ikke overskue det. Jeg drak, men jeg hadede hvert minut af det. Jeg sagde til mig selv, "Hvorfor gør jeg dette?" Jeg vidste, det var fordi jeg var vred på Gud. Hvorfor havde han ikke hørt mine bønner?"

Han lød så nedbrudt, så slagen. Jeg følte ingen fordømmelse mod denne mand. Tværtimod - jeg følte kun Guds kærlighed og medlidenhed med ham.

Det han havde gjort var forfærdeligt. Når en prædikant har et skænderi med sin kone, går han ikke bare ud og drikker. Nej - han løber til Gud, til sit lønkammer. Faktisk er det det, vi alle skal gøre i sådan en situation. Vi skal råbe på Herren: "Far tag denne byrde fra mig!"

Jeg belærte ikke denne mand, eller afviste ham, i stedet begyndte jeg at bede stille: "Kære Herre, hvad kan jeg sige til denne mand, som vil hele hans bekymrede sjæl? Hvad har du til ham - hvilken trøst har du til ham fra din Ånd, fra dit Ord?"

Pludselig inspirerede Herren mig til at sige, “Led ham til Salme 107!" Så jeg sagde til denne pastor, "Løsningen på dit problem findes i Salme 107. Slå den op og bed Herren tjene dig gennem sit Ord." Den unge mand tog Guds Ord til sig - og han oplever nu Guds helbredende, udfriende kærlighed.

Jeg opdagede senere at denne Salme også bliver kaldt “Det Gamle Testamentes kærlighedsbudskab." Det er et af det mest opmuntrende afsnit i hele Guds Ord - og det er til dem, som har brug for tilgivelse, udfrielse og genopbyggelse. Det sidste vers giver læseren en indgående forståelse af hvem Gud virkelig er:

"Den vise skal mærke sig dette, han skal give agt på Herrens trofasthed." (Salme 107, 43).

Gud siger, “Observer og studer denne salme - og du vil få en indgående forståelse af min langmodige, kærlige miskundhed!" Jeg tror, at hvis du studerer denne Salme til du få en åbenbaring af Guds kærlige miskundhed selv mod den oprørske og ulydige. Ser du, det er et løfte - et løfte om at Gud ikke vil forlade sine børn, uanset hvor dybt de er faldet!

Jeg husker den nat hvor Helligånden talte personligt til mig om Guds miskundhed. Jeg bar på en tung byrde på det tidspunkt. Jeg vandrede op og ned ad gulvet i mit soveværelse og græd, "Åh Gud, jeg har behov for at vide mere om dit kærlige væsen!"

Ånden sagde til mig den nat, “David, beskyld aldrig din himmelske Far for at være mindre kærlig og omsorgsfuld end du er som en jordisk far. Tænk på - der en ikke nogen synd, ingen omstændighed, intet oprør fra dine børn, som ville få dig til at forlade dem. Selv hvis de råbte på dig fra en fængselscelle, ville du være der for dem med kærlighed og omsorg. Så du må ikke engang tænke, at din himmelske Far ville være mindre betænksom og omsorgsfuld overfor dig."

Det åbnede mine øjne. Så viste Herren mig et livagtigt billede af mig selv. I dette syn stod jeg på et gadehjørne i nærheden af 42. Street, og skulle til at afholde et gademøde. Så så jeg et af mine egne børn, som havde syndet frygteligt mod mig. Dette barn havde afvist alle mine råd, set stort på alle mine advarsler og var endt med store problemer.

Nu er han fuldstændig fortvivlet. Og han kommer til mig grædende og angrende, og beder om min hjælp og kærlighed. Men jeg vender mig bort og siger, "Desværre - jeg har hjulpet dig så mange gange før, men du lyttede aldrig til mig. Du har alt for mange gange nægtet at tage imod mine advarsler. Nu må du betale prisen for din synd. Der er ikke noget jeg kan gøre for dig. Du må klare dig selv!"

Mit barn står der på gadehjørnet og gademødet begynder. Herefter begynder jeg at prædike og råber ned i mikrofonen, "Alle I mordere, voldtægtsforbrydere, røvere og sønner af djævelen - kom til Gud og find nåde og helbredelse for jeres sjæl!" Alle synderne samles omkring mig. Men så træder mit barn frem - det barn, som jeg havde afvist. Han siger, "Far, hvad med mig?"

Jeg spørger dig: Hvilken far ville jeg være, hvis jeg lod dette desperate, sårede barn stå der og græde, “Far, jeg er ked af det - jeg har lagt det bag mig. Vil du være sød og gøre hvad du kan for at hjælpe mig? Du har kraften og autoriteten. Vær sød far, gør noget ved det!" Ville jeg vove at sige, “Desværre, jeg har et andet gademøde, som jeg skal hen til"? Nej - aldrig!

Hvor meget mere kærlighed, barmhjertighed og omsorg har vores himmelske Far så ikke for os? Han vil ikke ignorere vores råb når hans kærlighed, tilgivelse også rækker ud til enhver forbipasserende forhærdede synder.

Det er det vidunderlige budskab i Salme 107! Vi ser i denne Salme, at der er fire kategorier- eller typer af Guds folk, som ender med at få problemer og lidelser på grund af deres egne gerninger. Men Herren vender ikke ryggen til nogen af dem - ikke én. Selv tåber, som nedkalder ulykker over sig selv på grund af deres egen tåbelighed, bliver vist nåde og bliver udfriet når de kalder på Gud for hjælp.

Lad os kigge på disse fire kategorier af troende i vanskeligheder. Find ud af om du kan genkende dig selv i en af dem:

Dokumenttype
Forkyndelse