E-mail: admin@tro.dk

Dato for offentliggørelse
13 Nov 2013 00:38
Forfatter
David Wilkerson

Den 45. Salme giver os et smukt billede af Kristus og hans brud. Et vidunderligt bryllup skal finde sted, og forfatteren er ved at koge over af fryd og spænding: "Mit hjerte strømmer over med skønne ord..." (Salme 45, 1).

Salmisten kan næsten ikke styre sig. Han forsøger, at beskrive noget han ser for sit indre blik - en ubegribelig ceremoni, med en storslået og vidunderlig Brudgom og en smuk brud, som er klædt i guld!

For mange år siden var en hel verden hypnotiseret af det kongelige bryllup i England. Millioner rundt om på kloden sad som limet til fjernsynet da prinsesse Diana og prins Charles blev gift. Det var et af de mest glamourøse og fejrede bryllupper i moderne tid.

TV stationerne havde kommentatorer, som beskrev hver en detalje af handlingerne. Vi så nyhedsklip fra prins Charles liv, hans polo kampe, hans opgaver som prins; og om at han skulle blive Englands næste konge. Vi så hans trone, hans rigdom og hans palads.

Kommentatorerne beskrev også ned til den mindste detalje alt om prinsesse Diana. Og billedet var utroligt: hendes frisure, hendes kjole, hendes følge, hendes sko, hendes smykker, hendes ring, hendes blomster og hendes karet. Selv under bryllupsceremonien, mens parret stod sammen foran alteret, var der en kommentator, som hviskede detaljer ind i mikrofonen: "Er hun ikke smuk? se på hendes sko, hendes blomster..."

Det var romantisk og betagende - en prins og en prinsesse forenet i helligt ægteskab "til døden dem skiller." Over hele verden græd folk ved synet. Men i dag har vi set dette ægteskab gå i opløsning på den mest smudsige og grimme måde!

Brylluppet, som er beskrevet i Salme 45, er på den anden side en forening, som er meget mere glorværdig og storslået. Det er også fyldt med romantik - men dette ægteskab vil aldrig få en ende. Det er bestemt til evig ære!

Dokumenttype
Forkyndelse