E-mail: admin@tro.dk

Dato for offentliggørelse
13 Nov 2013 00:22
Forfatter
David Wilkerson

Jesu Kristi menighed har udviklet et fordrejet syn på hvad korruption er. Der er ikke mange kristne, som forstår Guds definition på korruption - og endnu færre vil indrømme at de er skyldige i det!

Når vi tænker på korrupte mennesker, tænker vi mest på forhærdede syndere. Ifølge vores teologi, involverer korruption alkohol og stofmisbrug, utroskab eller hor, snyd, spil, homoseksualitet, mord, voldtægt, incest og andre sådanne onde handlinger. Vi kan koge det ned til at betyde vildt begær og livskontrollerende lyster.

Men vi har ikke forstået hvordan Gud ser på korruption! Guds definition går meget dybere end kødets begær. Ordet korrupt betyder "et skift fra det der er solidt og godt, til noget der er råddent og i opløsning." Korruption betegner noget, som en gang var helt og godt, men som ikke længere er det, fordi opløsning og råddenskab har sat ind.

Gud anklagede Israel for en korruption, som overgik selv deres ugudelige fjenders korruption! Mens Moses var på bjerget sammen med Herren, besluttede Israel at bygge et hedensk alter hvor de kunne tilbede en guldkalv. De spiste og drak og festede foran denne tomme afgud. Og Gud sagde til Moses, "Da sagde Herren til Moses: »Skynd dig ned! Dit folk, som du førte op fra Egypten, har handlet slet." (2. Mos. 32, 7). Denne korruption var så stor i Guds øjne, at han truede med at udslette dem alle lige på stedet: "Og Herren sagde til Moses: »Nu har jeg set, at dette folk er et stivnakket folk; lad mig bare tilintetgøre dem i min vrede! Men dig vil jeg gøre til et stort folk." (vers 9-10).

Gud lod sig formilde, men hvilken alvorlig formaning! Hvad havde folket gjort, som i den grad kunne gøre ham vred? Var det deres druk, deres begær eller var det deres nøgenhed? Var det deres frivole og perverse adfærd mens de var overladt til sig selv? Nej - det gik meget dybere end selv deres afguderi.

Kun nogle få uger tidligere var de samme israelitter blevet befriet fra Farao og hans hærs kløer. Og de stod forundrede ved bredden af det Røde Hav og sang lovsange: "Jeg vil synge for Herren, for han er højt ophøjet, heste og ryttere styrtede han i havet. Herren er min styrke og lovsang, han blev min frelse. Han er min Gud, ham vil jeg prise, min faders Gud, ham vil jeg hylde. Herre, din højre hånd er mægtig i styrke, Herre, din højre hånd knuser fjenden." (2. Mos. 15, 1-2, 6). Men kun kort tid derefter var de totalt korrupte - og på kanten til udslettelse af en krænket Gud! Det Nye Testamente bruger dette som et advarende eksempel for os: "Lad os altså være ivrige efter at komme ind til den hvile, for at ingen skal falde på grund af en tilsvarende ulydighed." (Hebr. 4, 11).

Jeg ønsker at se på denne korruption fra Guds synspunkt. Og jeg ønsker at vi skal se den sandhed i øjnene, at vi kan være lige så skyldige i korruption som Israel var, da de dansede omkring Guldkalven!

Dokumenttype
Forkyndelse