E-mail: admin@tro.dk

Dato for offentliggørelse
10 Nov 2013 23:35
Forfatter
David Wilkerson

En kær kristen kvinde i Louisiana skrev til vores menighed: "Sidste søndag bad vores pastor om vidnesbyrd fra ugen, som var gået. Hans egen femårige søn stod frem og sagde, "Jeg havde en drøm i nat. Jesus fortalte mig, at han kommer snart." Helligånden anvendte denne dreng til at minde Guds folk om en herlig sandhed.

Desværre ved den nuværende generation meget lidt om Jesu genkomst i forhold tidligere generationer. Der bliver sjældent prædiket om Jesu komme i menighederne nu. Faktisk er det sådan at mange, som kalder sig kristne, ikke ønsker at høre om emnet. Hvorfor?

Livet behandler de fleste godt, også de kristne. Og lige nu er der mest fokus på at få de gode tider til at blive ved med at være gode. Ligesom Lots hustru, er de fleste besat af deres ejendele. De er blevet afhængige af de ting, som verden kan tilbyde, og deres tanker om Jesu genkomst i den sammenhæng vil være ødelæggende.

Jeg har hørt kirkegængere nedgøre muligheden for at Jesus kan komme igen når som helst. De spotter idéen om at han kommer snart. Der findes oven i købet en lære, der siger, at Herren ikke kommer igen før om tusinder af år. Denne lære siger, at menigheden vil blive givet al den tid til at evangelisere verden og indføre en ny verdensorden før Kristus kommer tilbage og regerer som konge.

Apostlen Peter taler om dette, idet han siger, " For først og fremmest skal I vide, at der i de sidste dage vil komme spottere, som følger deres egne lyster, og som hånligt siger: »Hvad bliver der af løftet om hans komme? Siden vore fædre døde, er alting jo blevet ved at være, som det var fra skabelsens begyndelse.«(2. Peter 3, 3-4).

Peter taler klart til sådanne bevidst ignorante mennesker: "Men Herrens dag vil komme som en tyv, og da vil himlene forgå med et brag, og elementerne vil brænde op, og jorden og alt det menneskeskabte på den vil vise sig som det, det er." (3, 10).

Yderligere fortæller Peter os, at der er en årsag til at Jesus ikke er kommet endnu. Han skriver: "Herren er ikke sen til at opfylde sit løfte, sådan som nogle mener, men han har tålmodighed med jer, fordi han vil, at ingen skal gå fortabt, men at alle skal nå til omvendelse." (3, 9). Vores Herren er overmåde tålmodig overfor de ugudelige.

Personligt er jeg forbløffet over Guds tålmodighed med os i denne generation. Selv for verdens mennesker synes det moralske skred forfærdeligt. Selvom du forsøger at bevare en ren samvittighed, bliver dit sind mættet med rapporter om den ondskab der finder sted hver eneste dag. Nogle ting er så modbydelige, at de nærmest er uforståelige: mord i skolerne, modbydelige voldtægter, overgreb på børn, aggressiv udfarende homoseksualitet, ubeskrivelige grusomheder.

Ofte råber vore hjerter, "Herre, hvornår vil retfærdigheden komme? Hvornår vil du dømme disse onde mennesker?" Vi undrer os over, at Gud venter så lang tid med at gøre op med denne ufattelige ondskab som findes i dag. Vi ser for os den dag hvor disse onde mennesker endelig bøjer sine knæ foran Herrens herlighed.

Men Peter siger at Jesus ikke fokuserer på dom lige nu, selv ikke for de værste syndere. Vores Herre er mere optaget af at vise nåde. Han er langmodig med selv de værste misdædere. Og han vil gerne vise nåde overfor enhver uomvendt synder, idet han kalder på dem og nøder dem.

"Da nu alle disse ting må gå i opløsning, hvor helligt og gudfrygtigt bør I da ikke leve, mens I venter på, ja, fremskynder Guds dags komme, da himlene skal gå op i luer og elementerne komme i brand og smelte. Men efter hans løfte venter vi nye himle og en ny jord, hvor retfærdighed bor. Derfor, mine kære, når I ser frem til dette, så vær ivrige for at stå uplettede og lydefrie for ham i fred" (3, 11-14 - min fremhævelse).

Vi kan bruge vores tid på at være optaget af tegnene på endetiden, i Mellemøsten og andre steder. Men Gud siger, "Se til dit eget hjerte. Vær sikker på at du er villig til at holde mit Ord." Paulus tilføjer, " Vi skal altså hver for sig aflægge regnskab over for Gud." (Rom. 14, 12). Han advarer os mod at dømme andre, og være en anstødssten for en broder, som får ham til at falde.

Vi kan være forvissede om at Gud vil dømme de onde. Der er ikke nogen tvivl om at betalingsdagen kommer. Når den tid kommer, vil alle spottere, Gud-hadere og onde mennesker blive kaldt frem for at aflægge regnskab. Bøgerne vil blive åbnet og hver en modbydelig gerning vil blive afsløret, således at alt hvad disse onde mennesker har gjort mod Guds autoritet vil komme frem. Deres gerninger vil blive alvorligt bedømt. Og de onde vil blive afskåret fra Guds tilstedeværelse for evigt.

Jesus forsikrer sine disciple, "Skulle Gud så ikke skaffe sine udvalgte deres ret, når de råber til ham dag og nat? Lader han dem vente? (Lukas 18, 7). Han sagde, "En dag vil Gud gøre op med dem, som har hånet, forfulgt, fængslet og dræbt hans folk. Råbet fra den forfulgte menighed er blevet hørt. Og han vil hævne dem hurtigt." Alligevel siger Jesus i den næste sætning, "Men når Menneskesønnen kommer, mon han så vil finde troen på jorden?" (Lukas 18, 7).

Kristi spørgsmål her, fortæller om hans største anliggende. Han siger, "Når jeg kommer igen, vil jeg se efter et folk, som tror på mit løfte om at komme tilbage efter dem. Spørgsmålet er, vil disse mennesker være rede og vente på mig? Vil de have taget afstand fra denne verden og længes efter at jeg skal tage dem hjem som min brud? Vil de være pletfrie eller smudset til af denne verdens ånd? Vil jeg ankomme og finde dem råbende, 'Kom, Herre Jesus'?"

Dokumenttype
Forkyndelse