E-mail: admin@tro.dk

Dato for offentliggørelse
09 Nov 2013 22:39
Forfatter
David Wilkerson

Ofte er bøn et af de mest selvviske områder i de kristnes liv. Mange af os må indrømme, at vores bønner er fokuseret på vore egne behov.

En gang imellem ser vi måske ud over vores egne bekymringer og beder for andre. Men som oftest, når vi siger til nogen, "Jeg vil bede for dig," så gør vi det ikke. Eller vi beder en enkelt gang og glemmer snart alt om den persons behov.

Ifølge Skriften er vores eget dejlige samvær med Herren ikke nok. Jo, bøn er hemmeligheden bag åndelig vækst. Men hvis vi kun kommer til tronen med vores egne behov til egen opbyggelse, så er vi selvviske. Bibelen viser os, at vi ikke kan undlade at bede seriøst for de alvorlige behov der er omkring os.

Vores tjeneste hørte for nylig fra en dyrebar ældre mand i San Diego. Denne kære mand fortalte, at Gud havde tilskyndet ham til at bede for mig dagligt, og han spurgte om han måtte sætte mig på sin bønneliste. Tilsyneladende bestod denne mands forbønsliste af en lang række enker, fattige, pastorer og ufrelste mennesker. Han har bedt for dem i årevis nu.

Manden er en pensioneret postmand og han lever et meget enkelt liv. Han bruger sin tid på at gøre godt for andre og på at have samfund med Herren. Han kører rundt i byen og samler møbler og andet op til genbrug, reparerer det og giver det til enkerne og de fattige. Han løber også ærinder for dem, som ikke selv kan, og ordner deres afløb og hjælper dem med andre opgaver.

Og hele tiden, mens denne mand arbejder, beder han uden ophør, trofast for alle på sin liste. Faktisk sletter han kun deres navne når de dør.

Jeg har selv været en bønnens mand lige siden jeg som otteårig blev kaldet til at prædike. Men denne gudfrygtige mand gør mig til skamme. Jeg har ingen liste over trængende, som jeg dagligt beder for — men denne Guds tjener bliver bare ved med at bede.

Jeg tror, han er ligesom den fattige enke; hun gav en ubetydelig offergave, men den var mange gange mere værd end andres offergaver, for hun gav alt hvad hun havde. Faktisk, når jeg tænker på alt den evangelisering, som har ført sjæle ind i Guds rige, så bliver jeg mindet om, at det skete ved en ubegribelig hjælp i bøn fra folk som denne mand.

Dette budskab handler om hvordan man udvikler dette velsignede bønneliv, så man virkelig kan blive en hjælper i bøn.

Emner
Bøn
Dokumenttype
Forkyndelse